Forssan Koripojat on tehnyt pelaajasopimuksen 25-vuotiaan amerikkalaispelaaja Juwan Howard Jr:n kanssa. Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä monipuolinen 197-cm Howard saapuu Suomeen tiistaina ja on käytettävissä ensi viikon harjoitusotteluissa JKS:ää ja Bisonsia vastaan.

University of Detroit Mercyn yliopistossa kolme vuotta pelannut Howard omaa kovat meriitit yliopistoajaltaan. Viimeisenä yliopistovuotenaan kaudella 2014-2015 Howard tilastoi Detroitin paidassa keskimäärin 17,4 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelua kohden. Howard valittiin kyseisenä kautena Horizon League -konferenssin kakkosviisikkoon ja hän sijoittui konferenssin korintekijätilastossa kakkoseksi heti ensi kaudella Turkin pääsarjassa pelaavan takamies Keifer Sykesin jälkeen.

Hyvistä yliopistomeriiteistään huolimatta Howardin ammattilaisura on käynnistynyt yskähdellen. Valmistuttuaan vuonna 2015 yliopistosta Howard teki sopimuksen Espanjan kakkosliigaan Cafes Candelas Breogan joukkueeseen, mutta pesti Espanjassa jäi loukkaantumisen vuoksi vain neljän ottelun mittaiseksi.

Viime kaudeksi Howardin oli tarkoitus liittyä Sveitsin pääsarjassa pelaavan BC Boncourtin mukaan, mutta ennen lähtöä perhepiirissä tapahtunut onnettomuus sotki pelaajan suunnitelmat. Tämän lisäksi Howard on piipahtanut myös Meksikon pääsarjassa sekä pelannut NBA:n kesäliigaa Miami Heatin joukkueessa.

Howard Jr. tulee todellisesta koripalloperheestä sillä hänen isänsä on pelaajana kaksi NBA-mestaruutta voittanut, University of Michiganin legendaariseen ”Fab Fiveen” kuulunut, nykyinen Miami Heatin apuvalmentaja Juwan Howard. Myös hänen äitinsä on pelannut koripalloa lukiotasolla.