Kuva: Tapio Tuomela /FL

Forssan Koripojat kärsi sunnuntai-iltana katkeran kotitappion Kouvolan Korikouvoille yhden pisteen erolla lukemin 79-80 (40-43).

Vielä ilman voittoja oleva FoKoPo laittoi tappiottoman sarjakärjen erittäin ahtaalle ollen vielä 8 sekuntia pelin loppua kahden pisteen johtoasemassa. Korikouvot kuitenkin sai viimeisessä hyökkäykseen kolme vapaaheittoa upottaen ne sisään ja kun FoKoPon Arnold Fripp Jr:n ratkaiseva heittoyritys kolmen sekunnin alueelta kierähti koriraudoista ulos, niin voitto merkattiin vierasjoukkueelle pisteen erolla.

Ottelun käännekohdaksi muodostui kolmannen jakson loppu. Puoliajalla kolme pistettä perässä ollut FoKoPo sai jaksoon hyvän alun, mutta jakson lopussa Isaac Williamsin loukattua jalkaansa ote kääntyi Korikouvoille.

Kuusi minuuttia ennen pelin loppua pahimmillaan jo 17 pisteellä perässä ollut FoKoPo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan palasi peliin mukaan nousten 58-75 tilanteesta vielä 79-77 johtoasemaan. Kovaa nousua ja taistelua ei kuitenkaan valitettavasti palkittu ja näin ollen vieraspisteet lähtivät Kouvolan suuntaan.

Ottelun tilastot:
https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4683947&season_id=110537&league_id=2

-Erittäin hyvä peli meiltä, ylpeä täytyy olla joukkueen taistelusta vaikka tappio lopulta tulikin. Laitoimme kovatasoisen sarjakärjen näissä olosuhteissa niin ahtaalle kuin vain voimme. Juuri nyt tuntuu että olisimme ansainneet tästä pelistä voiton ja ilman Williamsin loukkaantumista se olisi myös tapahtunut, mutta koripallossa ei joskus saa mitä ansaitsee, FoKoPon päävalmentaja Petteri Molenius kommentoi pelin jälkeen.

FoKoPon pelit jatkuvat seuraavan viikon torstaina 7.11. klo 19.00 vierasottelulla Pyrintö Akatemiaa vastaan!