Edellisen ottelunsa selvästi Järvenpäässä hävinnyt Forssan Koripojat palasi voittojen tielle viime sunnuntaina, kun kuudentena oleva HoNsU Basket kaatui selvästi lukemin 93-77. Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen joukkueiden välillä puoliaikaeron ollessa vain kaksi pistettä, mutta kolmannella ja neljännellä jaksolla FoKoPo repäisi eroa yhden ohipelin jälkeen jälleen vahvan ottelun pelanneen Remon Nelsonin (32p/4l/4s/3r) johdolla. Lopulta eroksi taululle jäi 16 pistettä.

FoKoPon avaimia ottelun voittamiseen Nelsonin vahvan pelaamisen lisäksi toisella puoliajalla olivat pallonmenetysten vähentäminen (1. puoliaika: 13 menetystä, 2. puoliaika: 3 menetystä), levypallopelin hallitseminen sekä puolustuspelin terävöittäminen, sillä HoNsUn vaaralliset kolmen pisteen heittäjät saatiin pidettyä edelliseen kohtaamiseen verrattuna varsin maltillisissa lukemissa.

HoNsUn joukkue ei ole voittanut ilman jenkkitakamiestä vielä yhtäkään ottelua, mutta mikäli uusi pelaaja osoittautuu pelimieheksi, niin joukkueessa on paljon potentiaalia. Nopea takamies yhdistettynä vaarallisiin heittäjiin ja muutamaan levypalloista huolehtivaan sisäpelaajaan on vaarallinen yhdistelmä sarjan muiden joukkueiden kannalta. Vaikka HoNsU on nyt kuuden ottelun tappioputkessa, niin joukkue voi olla vielä todella hyvä keväämmällä.

FoKoPo: Shane Heyward 13p/12l/2s/3t, Artur Arhangelski 1l, Remon Nelson 32p/4l/4s/3r, Erkka Lahti 4p/1l, Juho-Matti Henttonen 4p/6l/3s, Eero Aaltonen 4p/2l/2s, Henri Niemistö 20p/4l/3s, Aapeli Alanen 10p/7l, Henri Kotavuo 6p/2l

HoNsU: Samuli Oja 8p/1l, Jani Parkkinen 9p/2r, Sami Mäntymaa 14p/2l, Lauri Salovaara 4p/2l, Jere Luoma 13p/4l, Jaakko Björk 2p, Topias Kuukkanen 15p/4l/7s, Kalle Peltonen 2p/2l, Winslo Barry Jr. 7p/13l, Niko-Pekka Pantsu 3p

Koripoikien seuraavat ottelut pelataan tulevana viikonloppuna, kun se kohtaa peräkkäisinä päivinä Oulun NMKY:n. Ottelut alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 14:00. Tervetuloa katsomaan!