FoKoPon voittotili ei vielä avautunut torstaina Helsingissä HBA-Märskyä vastaan. Nuorten maajoukkuepelaajista koostuva Mäkelänrinteen urheilulukion joukkue nappasi lopulta kotivoiton lukemin 93-82 (42-34).

Peli eteni tasaisena ensimmäisen neljänneksen, jonka jälkeen HBA-Märsky onnistui kasvattamaan pienimuotoisen johtoaseman pitäen sen ottelun loppuun asti. FoKoPolla oli omat etsikkoaikansa ottelun kolmannella ja neljännellä jaksolla päästä vielä mukaan peliin, mutta vierasjoukkueen hyvien hetkien päätteeksi kotijoukkue yleensä onnistui vastaamaan muutamalla peräkkäisellä puolustuksen stopilla ja korilla.

Viimeisellä jaksolla ero pyöri tasaisesti kymmenen pisteen tuntumassa. Aivan ottelun lopussa FoKoPo viritti vielä pientä nousua, mutta heitot eivät löytäneet ratkaisevissa paikoissa korirenkaasta läpi ja sarjapisteet jäivät lopulta Helsinkiin 11 pisteen erolla.

FoKoPon päävalmentaja Petteri Moleniuksen kommentit pelistä:

-Tämä ottelu oli meiltä askel oikeaan suuntaan. Puolustimme kolme jaksoa hyvin emmekä menettäneet kontrollia peliin.

-Hävisimme kuitenkin tänään täysin levypallopeliin. Meidän heittoprosentit olivat vähintään yhtä hyviä tai parempia kuin HBA:lla, mutta jos vastustaja ottaa 19 hyökkäyslevypalloa ja saa heittää 12 pelitilanneheittoa enemmän niin voittaminen on hyvin vaikeaa.

-Etenkin neljännellä jaksolla kun meidän olisi pitänyt tehdä vielä kiriä, HBA:n siinä jaksossa ottamat kuusi hyökkäyslevypalloa söi meiltä huomattavan määrän taistelutahtoa ja energiaa.

Ottelun tilastot:
https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4683973&season_id=110537&league_id=2

FoKoPon seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 20.10. klo 17.00 kotikentällä Kristika Turkua vastaan!