Forssan Koripojat aloitti divisioona A:n kautensa kotitappiolla Oulun NMKY:ta vastaan. Etenkin ONMKY:n amerikkalaisvahvistukset olivat FoKoPolle sunnuntai-iltana hankaloita pidettäviä – vierasjoukkueen jenkkikolmikko Basile-Harris-Townes teki nimittäin Feeniksissä tuhojaan skoraten kolmeen pekkaan peräti 79 pistettä. Lopputulos merkattiin lopulta vierasjoukkueelle lukemin 85-101 (46-46).

Illan ottelun ratkaisuhetkiksi muodostui kolmannen jakson viimeiset minuutit. Puoliajalle edettiin vielä tasatilanteessa lukemissa 46-46 ja kolmannen jakson alku oli FoKoPon hallintaa sen johtaessa 26 peliminuutin kohdalla parhaimmillaan lukemin 63-57. Kolmannen neljänneksen viimeinen neliminuuttinen merkittiin kuitenkin oululaisille 4-18 lukemin heidän saadessa tästä pisterunista hengen päälle.

Viimeisellä jaksolla FoKoPo ei päässyt enää uhittelemaan vierasjoukkueen johtoasemaa. ONMKY:n vakuuttavat jenkkivahvistukset jyräsivät vastustamattomasti hyviin korintekopaikkoihin ja näin ollen avauspisteet lähtivät Ouluun 16 pisteen erolla lukemin 85-101.

FoKoPon päävalmentaja Petteri Moleniuksen kommentit illan ottelusta:

-Kolmannen jakson loppu oli tänään ottelun käännekohta. Aloitimme toisen puoliajan hyvin ja tuntui että hallitsimme peliä, mutta kolmannen neljänneksen lopussa menetimme kuitenkin kontrollin kummassakin kenttäpäädyssä. Emme saaneet parin minuutin pätkän aikana juuri edes heittoja ilmaan ja samalla vastustaja pääsi juoksemaan meiltä jalat alta.

-Isoin ongelma oli tänään se ettemme saaneet otetta ONMKY:n amerikkalaisvahvistuksiin. Jos pelkästään vastustajan jenkkikolmikko tekee 79 pistettä yhteen otteluun, niin silloin on vaikea voittaa vaikka pelaisi kuinka hyvää hyökkäyspeliä.

Ottelun tilastot: https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=4683943&season_id=110537&league_id=2

FoKoPon seuraava ottelu pelataan ensi viikon torstaina 10.10. klo 20.00 vieraskentällä HBA-Märskyä vastaan!