Markus Molenius pelaa sunnuntaina Tarmoa vastaan ensimmäisen virallisen ottelunsa FoKoPossa neljän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Christoffer Enckelman

Forssan Koripojat aloittaa Divisioona A –kauden 2017-18 tulevana sunnuntaina kotikentällä Urheilutalo Feeniksissä Porvoon Tarmoa vastaan. Sarja-avaus FoKoPo – Tarmo sunnuntaina 1.10. alkaen klo 18.30.

Viime kauden päätteeksi divisioona A:ssa toiseksi viimeiseksi jäänyt FoKoPo aloittaa tulevan kauden uudistuneella joukkueella. Viime kauden pelaajistosta jäljellä ovat vain Henri ja Johan Kotavuo. Lähteneiden joukossa olivat mm. Korisliigaan Korihaiden riveihin siirtynyt Teemu Sulonen sekä tulevana kautena Loimaalla pelaava Juho-Matti Henttonen. Uusina pelaajina remmiin ovat liittyneet paluun Forssaan neljän kauden jälkeen tehnyt Markus Molenius, Tarmossa viime kaudella divisioona A:ssa pelannut Aku Haikonen, pääkaupunkiseudulta mukaan tulleet Semi Saari ja Muhamed Haji sekä seuran omat kasvatit Konsta Mastomäki ja Antti Heinonen.

Myös jenkkirintamalla on tapahtunut jokavuotiseen tapaan muutoksia. Kahdeksan pelaajan suomalaisrungon lisäksi FoKoPon joukkueessa on kolme amerikkalaispelaajaa. Takakentällä pelaa nopea ja heittovoimainen 187-senttinen takamies John Merchant III. Merchant on pelannut erinomaisen harjoituskauden tilastoiden neljässä pelaamassaan harjoitusottelussa keskimäärin 27,3 pistettä ottelua kohden. Laitahyökkääjän paikalla pelaa 200-senttinen Juwan Howard Jr. Vasta reilu viikko sitten Forssaan saapunut Howard ei ehtinyt pelata kuin kahdessa treeniottelussa, mutta on antanut silti positiivisen kuvan itsestään. Mies on vielä hieman keskenkuntoinen, mutta kuntoon päästyään on varmasti erittäin hyvä vahvistus FoKoPolle.

Sisäpelaajan paikalle FoKoPo pestasi jo hyvissä ajoin Andrais Thorntonin, mutta valitettavasti Dren pelit päättyivät ennen kuin ne ehtivät edes kunnolla alkaa. Syyskuun alussa pelatussa harjoitusottelussa tullut jalkavamma vaati leikkaushoitoa ja Thorntonin kausi on näin ollen ohi. Todella esimerkillisen ammattilaisen ja joukkueessa erittäin pidetyn pelaajan loukkaantuminen oli luonnollisesti paha isku nuorelle joukkueelle, mutta surkuttelu ei auta – niillä pelaajilla on mentävä jotka ovat terveinä. Korvaavan pelaajan haku on kaiken aikaa käynnissä, mutta avauskierros joka tapauksessa pelataan tällä hetkellä joukkueessa olevan kymmenen pelaajan voimin.

Sunnuntaina vastassa kotimainen Porvoon Tarmo

Avauskierroksen vastustajan Porvoon Tarmon joukkue pursuaa mielenkiintoa kaudella 2017-18 ollen ehkä yksi koko divisioona A:n kiinnostavimmista joukkueista. FoKoPo-kasvatti Esa Mäki-Tulokkaan valmentama Tarmo on aiempina vuosina kuulunut niihin divarijoukkueisiin joissa pelaa kolme ulkomaalaista pelaajaa isoissa rooleissa. Tulevana kautena asiat ovat porvoolaisten osalta kuitenkin toisin sillä seura on päättänyt lähteä kauteen kokonaan ilman amerikkalaispelaajia.

Uuden Tarmon joukkueen ennakolta kovin pelaaja lienee 198-senttinen Michael Besselink. FoKoPossakin aikanaan pelanneen Gerry Besselinkin vuonna 1999 syntynyt Michael-poika on monipuolinen laitahyökkääjä joka pystyy ajamaan korille kummallakin kädellä ja heittämään sujuvasti monelta eri etäisyydeltä. Mikäli pelaajan kehitys jatkuu hyvänä, niin Besselinkillä on potentiaalia jopa tulevaisuuden maajoukkuepelaajaksi.

Sunnuntaina Forssaan saapuva Tarmo on keski-iältään tulevan divisioonakauden toiseksi nuorin joukkue heti HBA Märskyn jälkeen. FoKoPo lähteekin sunnuntain otteluun varmasti ennakkosuosikkina, mutta minkäänlaiseen vastustajan aliarviointiin ei ole varaa. Tarmo perustaa pelinsä aktiiviseen paikkapuolustukseen ja pyrkii tämän jälkeen avoimella kentällä nopeisiin korintekoyrityksiin. Jos FoKoPo ei ole valmiina kärsivälliseen hyökkäyspeliin ja saa tarpeeksi laadukkaita korintekoyrityksiä, niin vaikeuksia tulee. Lisäksi etenkin levypallopelaaminen on sunnuntaina avainasemassa. Se joukkue joka onnistuu voittamaan levypallotaistelun, tulee isolla todennäköisyydellä voittamaan myös ottelun.

Tervetuloa seuraamaan divisioona A:n kauden 2017-18 avausottelua Porvoon Tarmoa vastaan paikan päälle sunnuntaina 1.10. Ottelu alkaa klo 18.30!

Liput otteluun aikuisilta 7 euroa ja alennusryhmiltä (lapset alle 16-v, työttömät, eläkeläiset, varusmiespalv. suorittavat) 5 euroa. Lapset alle 7-v ilmaiseksi sisään. Lisäksi lauantaina järjestettävän Oktoberfestin lipulla ilmainen sisäänpääsy sunnuntain otteluun.