Forssan Koripojat kävi hakemassa sunnuntai-iltana Mansikka-ahon palloiluhallista tärkeän vierasvoiton Korikouvoista yhden pisteen erolla lukemin 97-98 (40-43). Ottelu eteni tasaisena alusta loppuun, sillä johtoasema vaihtui pelin aikana yhteensä 18 kertaa eikä kumpikaan joukkue käynyt seitsemää pistettä isommassa johdossa. Ottelun lopussa peli olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa, mutta lopulta vierasjoukkue käytti mahdollisuutensa paremmin ja oli myös hieman onnekkaampi, joten näin ollen kaksi sarjapistettä lähti Forssaan mukaan.

Ottelun alku oli FoKoPon kantilta katsottuna hieman tahmeaa. Korikouvot repäisi nopeasti ensimmäisen kahden minuutin aikana 8-2 johtoaseman aktiivisella puolustuksellaan ja tarkalla heittopelillä. FoKoPo joutui tyytymään liiaksi haastettuihin kahden pisteen hyppyheittoihin. Erän kulumisen myötä hyökkäyspelaamisen pallonliike kuitenkin parani ja tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli 17-18 vierailijoille.

Toinen erä jatkui ensimmäisen kaltaisena, eli ero vaihteli puolelta toiselle. Korikouvot aloitti jälleen toisen erän väkevästi, mutta FoKoPo pääsi pian rinnalle ja ohi etenkin Juwan Howard Jr. (39/4) sekä erinomaista puolustuspeliä esittäneen Muhamed Hajin (5/1/2r) henkilökohtaisten suoritusten avustuksella. Puoliajalle siirryttiin FoKoPon 40-43 johdossa Henri Kotavuon (2/3) upottaessa vielä pelikellon umpeutuessa kaksi vapaaheittoa sisään.

Jos avauspuoliaika oli luonteeltaan hieman tunnusteleva, niin toisella puoliskolla alkoikin sitten kummaltakin joukkueelta aikamoinen pistetykitys. Jos FoKoPo oli saanut pidettyä vaihtavalla palloskriinipuolustuksellaan sekä low-post -tilanteiden tuplaamisellaan Korikouvojen hyökkäyspelin ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia varovaisena, niin kolmannella jaksolla puhalsi uudet tuulet. Vastustaja alkoi löytää vapaita kolmen pisteen heittäjiään kentän sivuttaissuunnassa ylittävillä skip-syötöillään, jolloin Valtteri Leinon (20/2/1) sekä Severi Kaukiaisen (17/5/7) kaltaiset heittäjät pääsivät nautiskelemaan täysin vapaista heittopaikoista. Korikouvot teki kolmanteen jaksoon peräti 28 pistettä, mutta vierasjoukkueen onneksi myös sen hyökkäyspeli toimi erinomaisesti, joten näin ollen viimeiseen jaksoon edettiin 68-70 vierasjohdossa.

Viimeisellä jaksolla koritehtailu jatkui kovana. Tilanne vaihteli puolelta toisella ja Korikouvot kävi vielä ajassa 32:56 kahden pisteen johdossa. Tämän jälkeen FoKoPo onnistui kuitenkin muutamalla hyvällä puolustuksellaan ja onnistuneella hyökkäyksellään repäisemään seitsemän pisteen kaulan. Ajassa 37:49 siirryttiin kotijoukkueen aikalisälle 84-91 tilanteessa. Vastustaja ei kuitenkaan luovuttanut, vaan parin kovan korin ja vierasjoukkueen hölmöilyn ansiosta tilanne oli 1,5 minuuttia myöhemmin 91-93.

Ottelun viimeisellä minuutilla hienon pelin kuvaan nousivat valitettavasti siihen kuulumattomat asiat. Tilanteessa 91-93 Korikouvot yritti pysäyttää pelikellon mahdollisimman nopeasti pakottaen FoKoPon vapaaheittoviivalle. Uusien sääntömuutosten mukaan erotuomareiden on vihellettävä tästä epäurheilijamainen virhe jos pelaaja ei selkeästi tavoittele palloa. Tämä ei tietenkään ole tuomareiden syy, vaan heidän vihellettävä juuri kuten heitä on ohjeistettu. Uusi sääntö ei kuitenkaan missään nimessä ole pelin hengen mukainen, sillä se vaikeuttaa kohtuuttomasti häviöllä olevan joukkueen mahdollisuuksia nousta peliin mukaan. Tämä lienee aika monen suomalaisen koripalloihmisen mielipide. Ylikovat virheet ja virheet ennen kuin pallo on pelissä on otettava pois kuten ennenkin, mutta halutessaan häviöllä olevalla joukkueella tulee olla mahdollisuus ottaa virhe vaikka selkään taputtamalla. Näin on toimittu aiemminkin ja pelin henki on toteutunut aina.

Joka tapauksessa, Howard Jr. upotti epäurheilijamaisen virheen avulla kaksi vapaaheittoa ja siitä seuranneesta pallonhallinasta vielä yhden vapaaheiton sisään siirtäen johdon viiteen pisteeseen. Kotijoukkueen Teemu Knihtinen (17/12/2/3r) sekä Kaukiainen heittivät vielä kolmoset sisään, mutta käytännössä ottelu oli jo ratkennut. Lopputulos 97-98 voitto vierasjoukkueelle.

Korikouvot: Kenneth Hall 10/8/2, Vili Nyman 7/7/1, Severi Kaukiainen 17/5/7, Juuso Mäenpää 13/4/3, Teemu Knihtinen 17/12/2/3, Valtteri Leino 20/1/2, Niki Ahola 2/0/1, Ilmari Toikkanen 11/6/1, Henri Permanto 0/1

FoKoPo: Muhamed Haji 5/1/2r, Juwan Howard 39/4, John Merchant III 20/7/5/5r, Markus Molenius 19/2/2/2r, Semi Saari 4/0/1, Antti Heinonen -, Konsta Mastomäki 0/0, Johan Kotavuo 7/1/3, Henri Kotavuo 2/3, Aku Haikonen 2/3/1

Yleisömäärä: 168

FoKoPon seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 22.10. Järvenpään Koripalloseuraa vastaan Urheilutalo Feeniksissä. Ottelu alkaa klo 17.00.