Forssan Koripoikien kausi jatkuu tulevana sunnuntaina kun joukkue matkustaa Kouvolaan legendaariselle ”Manskarille”. Yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla kautensa aloittanut FoKoPo saa sunnuntaina vastaansa niin ikään samalla rekordilla kaksi ensimmäistä ottelua pelanneen Korikouvot. Korikouvot vs. FoKoPo sunnuntaina 15.10. klo 17.00 Mansikka-ahon palloiluhallissa.

Viime kaudella divisioona B:ssä neljänneksi sijoittunut, mutta täksi kaudeksi täydennysmenettelyn kautta sarjaporrasta ylemmäksi noussut Korikouvot pursuaa mielenkiintoisia nuoria pelaajia. Kouvojen Korisliiga-joukkueen kehitysjoukkueena toimivasta Korikouvoista löytyy paljon nuorten maajoukkuepelaajia, jotka pääsevät harjoittelemaan päivittäin Korisliiga-ympyröissä ja samalla pelaamaan merkityksellisiä minuutteja divisioona A:ssa. Tämän parempaa kehitysympäristöä nuorille pelaajille on vaikeaa löytää Suomen mittakaavasta.

Korikouvojen avainpelaajiin tulevalla kaudella kuuluvat etenkin Kotkasta lähtöisin olevat Severi Kaukiainen (19,0p/1,5l/5,5s) sekä Vili Nyman (4,5p/6,0l). Korikouvojen peliä Korisliiga-tason rutiinilla pyörittävä 185-senttinen Kaukiainen on aloittanut kautensa erinomaisesti ja lienee jo yksi divisioona A:n parhaista kotimaisista pelaajista. Vastaavasti 198-senttisen Nymanin kausi on lähtenyt hieman yskähdellen käyntiin, mutta sopii olettaa, että urheilullinen laitahyökkääjä palaa omalleen tasolleen lähiaikoina.

Korikouvot lähtee monen muun divisioonajoukkueen tavoin kauteen vain yhdellä ulkomaalaispelaajalla. Joukkueen sisäpelistä tulevalla kaudella vastaa 203-senttinen Kenneth Hall. Yksinkertaista mutta erittäin tehokasta koripalloa pelaava Hall ei tee kentällä mitään ylimääräistä. Kovia screenejä mättävä ja niistä terävästi korille rullaava Hall on tilastoinut kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä 23:17 minuutin ottelukohtaisella peliajalla keskimäärin 13,5 pistettä ja 5,5 levypalloa.

FoKoPon osalta viikonlopun ottelussa on pienimuotoisia kysymysmerkkejä, sillä pienet vaivat eivät vain jätä joukkuetta rauhaan. Juwan Howard loukkasi kauden avauskierroksella Tarmoa vastaan jalkansa eikä jalka ole parantunut vieläkään täysin. Vamma ei estä pelaamista, mutta on kivulias ja vähintäänkin häiritsee sitä. Lisäksi FoKoPo sai torstaisissa harjoituksissa lisää jobinpostia kun John Merchant III kolautti alastulotilanteessa ikävästi polvensa. Miehen pelaaminen sunnuntain ottelussa ratkeaa todennäköisesti vasta pelipäivänä.

Pienistä loukkaantumisista huolimatta valmistautuminen Korikouvot-otteluun on sujunut muilta osin hyvin. FoKoPo varmasti tietää mitä sunnuntain peliltä on odottaa. Korikouvot tulee luultavasti olemaan yksi sarjan eniten kolmen pisteen heittoja heittävistä joukkueista, joten etenkin vastustajan hyvien heittäjien heittoihin on saatava kättä eteen. Lisäksi levypallotaistelu, kuten aina, on isossa roolissa. Kun molemmat joukkueet haluavat pitää vauhtia ja juosta kenttää, niin se kumpi joukkueista saa enemmän irtopalloja näppeihinsä, on useimmiten vahvimmilla.

Kauden kolmas ottelu Korikouvot vs. FoKoPo sunnuntaina 15.10 klo 17.00 Mansikka-ahon palloiluhallissa!

Ottelu on katsottavissa Fanseatin suoratoistopalvelusta: www.fanseat.com