John Merchant III viime sunnuntain sarja-avauksessa. Lauantaina hän joutuu ToPon takamiesten puristukseen. Kuva: Christoffer Enckelman

Viime sunnuntaina sarjakautensa kotivoitolla aloittanut Forssan Koripojat jatkaa divisioona A:n pelejään kauden ensimmäisellä vierasreissullaan tulevana lauantaina Helsingissä. Ottelussa on vastassa, ei enempää eikä vähempää kuin kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut legendaarinen Torpan Pojat. ToPo vs. FoKoPo lauantaina 7.10. klo 18.00 Munkkiniemen Yhteiskoululla.

Tulevan viikonlopun vastustaja ToPo kuuluu sarjan kokeneimpien joukkueiden kastiin. Yksinkertaista mutta tehokasta koripalloa pelaava munkkalaisjoukkue aloitti kautensa vierasvoitolla Korikouvoista lukemin 65-84. ToPon joukkue pursuaa liigakokemusta muun muassa takamiesten Ilpo Pehkosen (aiemmat liigajoukkueet ToPo, Kataja ja Bisons), Sami Maroufin (Team Componenta, Karhubasket, Tarmo) sekä laituri Sakari Salmisen (Aura-Basket, Kouvot, Vilpas) johdolla. ToPon suomalaispelaajien yhteenlaskettu Korisliiga-otteluiden määrä on 667 ottelua FoKoPon vastaavan lukeman ollessa 226, joten kotijoukkue on lauantain ottelun joukkueista selkeästi kokeneempi joukkue. Pekka Konttisen valmentama ToPo sanookin nettisivuillaan tavoittelevansa divarivoittoa ja sitä kautta mahdollisuutta hakea liigalisenssiä. Jos kaikki menee hyvin ja ToPon ydinryhmä pysyy kauden aikana terveenä, niin tähän on etukäteen ajateltuna vähintäänkin kelvolliset mahdollisuudet.

Amerikkalaispelaajien paikoille ToPo on hakenut niin ikään kokemusta. Laitahyökkääjän paikkaa ToPolla miehittää vahvarakenteinen 193-senttinen LD Williams, jolta löytyy ammattilaiskokemusta muun muassa Yhdysvaltain D-liigasta, Ranskan Pro B:stä sekä Meksikon pääsarjasta. Maineikkaassa Wake Forestin yliopistossa koripallokasvatuksensa saaneen Williamsin avausottelu Korikouvoja vastaan oli vielä hieman hakemista, mutta miehellä on epäilemättä potentiaalia parempaankin.

Toisena jenkkipelaajana joukkueelta löytyy 206-senttinen sisäpelaaja Milton Jennings. Italian kakkosliigaa ja Sveitsin pääsarjaa urallaan tahkonnut urheilullinen Jennings tehtaili avausottelussa 16 pistettä ja 16 levypalloa, eli varsinkin hänen kanssa tulee olla tarkkana ensi lauantaina. ToPo napsi viime viikonloppuna peräti 20 hyökkäyslevypalloa Korikouvoja vastaan, joten levypallopelaaminen, eritoten Jenningsiä vastaan, tulee olemaan vielä ilman varsinaista sisäpelaajaa pelaavan FoKoPon osalta tärkeässä roolissa.

FoKoPon tilanne lauantain pelin suhteen näyttää kohtalaiselta. Kapealla kymmenen pelaajan rosterilla harjoittelevassa joukkueessa on pieniä vammoja siellä täällä, mutta ei mitään minkä pitäisi estää pelaamista tulevana lauantaina. Paras mahdollinen treeniviikko ei kuitenkaan toistaiseksi ole takana. Viime sunnuntain sarja-avauksessa Tarmoa vastaan peli oli hyvää noin 30 minuuttia, mutta ToPoa vastaan sarjapisteisiin vaaditaan ehdottomasti täysipainoinen 40 minuuttinen. Vastustaja haluaa varmasti hyökätä kovalla puolustuksen paineella FoKoPon takamiesten kimppuun, joten pallosta on pidettävä parempaa huolta kuin viimeksi. 21 pallonmenetystä Tarmo-ottelun tapaan olisi aivan liikaa ToPon tasoista joukkuetta vastaan. Mikäli kuitenkin pallonmenetysten määrä onnistutaan puolittamaan viime ottelusta eikä levypallopelissäkään hävitä ihan liikaa, niin kaikki mahdollisuudet toiseen peräkkäiseen voittoon pitäisi olla olemassa.

Kauden 2017-2018 ensimmäinen vierasottelu ToPoa vastaan lauantaina 7.10. klo 18.00 Munkkiniemen Yhteiskoulussa!

Ottelu on nähtävissä Fanseatin suoratoistopalvelusta: http://www.fanseat.com/