Otteluennakot Kristika Turku-Fokopo ja Fokopo-JBA Jyväskylä

Fokopolla on edessään kiireinen viikko kun se pelaa kaksi ottelua kolmen päivän aikana. Keskiviikkona matkataan Turkuun Kristikan vieraaksi ja heti perjantaina JBA saapuu Feeniksille.

Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kristika on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Juha Ruohosen luotsaamasta ryhmästä löytyy kokoa ja taitoa laajalta rintamalta. Viime kaudet Korisliigaa pelannut Mikael Aalto (205-cm) on turkulaisten ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa (21.5/14.5). Takamieskaksikko Santeri Latvala ja Tomi Lommi pyörittävät Kristikan peliä sekä tuovat joukkueeseen kaukoheittovoimaa. Viime kaudella Porvoon Tarmoa ja JBA:ta edustaneet Joona Tuomala ja Jere Luoma lukeutuvat joukkueen vastuunkantajiin. Kristikan rungon täydentävät Korisliiga kokemusta omaavat Niko Malinen ja Eero Lehtonen.

Perjantain vastustaja Jyväskylä Basketball Academy on aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Viime kaudesta joukkue on kokenut menetyksiä, mutta valmentaja Mikko Tupamäki on löytänyt uusia vastuunkantajia erityisesti takamies Henry Boydin muodossa. 19-vuotias takamies on JBA:n paras pistemies 19.3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Tulitukea Boydille ovat tuoneet Timi Puittinen ja Anton Kankaanpää. Myös viime kaudella JBA:ta edustanut Valtteri Leppänen on toipunut pelikuntoon loukkaantumisten jäljiltä ja tuo lisää korintekovoimaa nuoreen ryhmään. JBA on yksi 1.divisioonan pienikokoisimmista joukkueista mutta koko on korvattu aggressiivilla puolustamisella ja hyvällä pallonliikkeellä hyökkäyksessä. Ottelu alkaa Feeniksillä klo 18.30. Tervetuloa!