Fokopo onnistui avaamaan pistetilinsä kaatamalla Jyväskylän Basketball Academyn kotonaan 78-76 jatkoajan jälkeen.
Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta nihkeällä heittopelillä. Fokopo onnistui hyödyntämään kokoylivoimaansa korin alla ja sai punnerrettua ensimmäisen kympin päätteeksi 16-12 johdon. Toisessa erässä korinteko jatkui molemmilla joukkueilla vaikeana. Fokopolta Isaac Williams (33 pistettä) piti kotijoukkueen johdossa omilla suorituksillaan, puoliajalle mentiin lukemissa 30-29.
Tauon jälkeen jatkettiin edelleen tasaisissa merkeissä. Erän puolessa välissä Fokopon paikkapuolustus alkoi toimia halutulla tavalla ja kotijoukkue onnistuikin nykäisemään 12 pisteen johdon. Vierailijoiden korkeimman pistemäärän koonnut Valtteri Leppänen (25 pistettä) pussitti kovan kolmen pisteen heiton ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 54-45. Viimeisessä erässä Fokopo onnistui pysymään erän puoleenväliin asti turvallisessa johdossa kapteeni Kotavuon (13 pistettä) onnistuessa puhkomaan jyväskyläläisten puolustusta kerta toisensa jälkeen terävillä ajoillaan. JBA ei kuitenkaan luovuttanut vaan väänsi itsensä väkisin neljän pisteen päähän kun kellossa oli 32 sekuntia jäljellä. Fokopolle sattui tähän paikkaan merkkausvirhe ja Chrystosun Chukwuma heitti vierasjoukkueen jo pisteen päähän. Tähän perään menetys ja JBA:n pallo kun kellossa 9 sekuntia. Leppänen taisteli itsensä vapaaheittoviivalle mutta onnistui vain ensimmäisessä heitossaan. Kotavuo pääsi vielä kokeilemaan heittoa summerin soidessa, heitto kuitenkin ohi ja perjantai-iltaan saatiin vielä viihdettä ottelun siirtyessä jatkoajalle. Jatkoajalla Fokopon Williams oli mies paikallaan ja onnistui kovilla yksilösuorituksillaan siirtämään kotijoukkueen johtoasemaan. JBA ei tällä kertaan päässyt enää rinnalle ja näin Fokopo nappasi kauden avausvoittonsa. Kotijoukkueelta myös Gilbert Talbot oli mies paikallaan tilastoiden 13p/17 levypalloa/5 syöttöä.
Tiistaina jatketaan JBA:ta vastaan Jyväskylässä Suomen Cup ottelussa. Seuraava koti-ottelu on Feeniksillä 8.11 kun vastassa on Tampereen Pyrintö Akatemia. Tervetuloa!