Henri Kotavuolta nähtiin yksi kotijoukkueen positiivisimmista esityksistä: 14 pistettä ja 3 levypalloa. Kuva: Christoffer Enckelman

Forssan Koripoikien kauden toinen kotiottelu viime sunnuntaina oli alusta loppuun synkeää katsottavaa. Divisioona A:ssa viimeisenä ilman voittoja ollut Järvenpään Koripalloseura saapui Feeniksiin ja pöllytti kotijoukkuetta mennen tullen aloitushypystä alkaen. Lopputuloksena oli vierasvoitto JKS:lle lukemin 88-103 (39-57).

Kuten sanottua, kotijoukkue oli sunnuntaina vastaantulija lähestulkoon aloitushypystä lähtien. JKS tiedettiin vaarallisena heittojoukkueena, mutta siitä huolimatta vastustajan annettiin heittää vapaita kolmen pisteen heittoja alvariinsa. Tilanne oli kolmen minuutin pelin jälkeen 3-14 ja FoKoPolla aikalisä.

Aikalisäkään ei auttanut vastustajan sarjatulta vastaan. FoKoPo sai hiljalleen omaa hyökkäyspeliään hieman paremmin toimimaan, mutta puolustuksessa tapahtui jatkuvalla syötöllä armottomia merkkausvirheitä sekä aivan puhtaita henkilökohtaisia yksi vastaan yksi tappiota. Jos lähes jokaisen puolustuksen sisällä tapahtuu tavalla tai toisella jonkinlainen puolustusvirhe, oli sitten kyse levypallopelaamisesta, pallollisesta tai pallottoman puolustuksesta, niin silloin on vaikeaa estää vastustajan korintekoa. Tilanne puoliajalla 39-57 vierasjoukkueelle.

Puoliajalla pukukopissa päätettiin että kiri on aloitettava jokainen pallonhallinta ja minuuttinen kerrallaan. Jäljellä olevat 20 minuuttia riittäisivät mainiosti eron kiinni ottamiseen. Jos jokainen viisi minuuttinen onnistuttaisiin voittamaan viidellä pisteellä, niin se riittäisi voittoon. FoKoPo olikin suunnitelmassa vielä hyvin kiinni 25 minuutin kohdalla. Tilanne silloin 56-70. Valitettavasti tämän jälkeen tapahtui jälleen karmeita puolustuspään virheitä. Muutama vajavainen puolustuksen lähestyminen ja huono siirtymäpuolustus, niin ero oli siirtynyt takaisin pariinkymmeneen huikean pelin pelanneen ja peräti 41 pistettä tehneen Visa Tarjanteen (41/6/4/3r) johdolla.

Tästä vastustajan pisteputkesta FoKoPo ei enää toipunut. Viimeinen jakso päättyi vielä 21-16 kotijoukkueen hyväksi, mutta peli oli käytännössä kaiken aikaa selvä. Lopputulos 88-103 vierasjoukkue JKS:lle.

Lopputulos ja päätelmät viime sunnuntain ottelusta ovat selvät – puolustuspään pelaamisen on kehityttävä parempaan suuntaan. FoKoPo on tälläkin kaudella yksi divisioona A:n eniten pisteitä tekevistä joukkueista, mutta jos puolustus vuotaa kaiken aikaa, niin pelien voittaminen tulee vaikeaksi. 88 pisteen pitäisi hyvin usein riittää voittoon, etenkin kotikentällä. Tällä viikolla harjoituksissa onkin keskitytty ennen kaikkea 1v1-puolustukseen. Tämän osa-alueen harjoittelua jatketaan niin kauan kun se paranee riittävästi.

FoKoPo: Mupe Haji 6/2, Juwan Howard Jr. 31/4/1, John Merchant III 19/8/4, Semi Saari 4/6, Antti Heinonen 0/0, Konsta Mastomäki 0/0, Johan Kotavuo 4/1/1/2r, Henri Kotavuo 14/3, Aku Haikonen 10/8/5

JKS: Visa Tarjanne 41/6/4/3r, Atte Valtonen 0/0, Leo Tarjanne 15/4/2, Julius Pehkonen 11/5/3/2t, Tarmo Rista 5/2/1, Aarni Korkiatupa 4/2, Veeti Auvinen 3/0, Villematti Kopio 6/6/11, Roope Ristsoo 4/2, Arsene Towa 14/7/5/2t

Yleisömäärä: 189

FoKoPon seuraava ottelu pelataan ensi sunnuntaina 29.10. klo 17.00 Oulun NMKY:ta vastaan!