Forssan Koripoikien Oulun vierasreissu päättyi viime sunnuntaina apeasti. Sunnuntaiaamuna klo 6:30 matkaan lähtenyt FoKoPo ei missään vaiheessa saanut jalkojaan liikkeelle ja kotijoukkue ONMKY surffaili helppoon voittoon. Kapealla kahdeksan miehen rosterilla liikkeellä ollut vierasjoukkue oli alusta alkaen vastaantulijan paikalla ja peli päättyi Ynnin 103-78 (55-36) kotivoittoon.

Ilman flunssasta kärsiviä Markus Moleniusta ja Konsta Mastomäkeä pelannut FoKoPo pysyi vielä ottelun alun pelissä mukana. Tilanne oli avauserän ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen 12-12. Tämän jälkeen vierasjoukkueen kontrolli pelissä kuitenkin petti pahemman kerran. Hyökkäyspelaaminen oli aivan liian hätiköityä – heittoja otettiin heti ensimmäisen syötön jälkeen eikä vastustaja joutunut käyttämään juurikaan energiaa puolustuspelaamiseen. FoKoPon huonot heitonvalinnat taas johtivat Ynnin nopeisiin siirtymähyökkäyksiin ja sitä kautta vapaisiin korintekomahdollisuuksiin. Ynni vei avausvitosen jälkeisen 2:09 minuutin pätkän lukemin 13-3.

Avausneljänneksen jälkeen kahden minuutin tauolla pidettiin kovia palopuheita. 32 pistettä vastustajalle ja -13 tilanne kymmenen minuutin jälkeen oli aivan liikaa. FoKoPo aloittikin toisen jakson paremmin. Puolustuksessa saatiin muutamia stoppeja ja hyökkäyspelaaminenkin oli paljon järkevämpää. Enää ei tyydytty pelkkiin haastettuihin hyppyheittoihin vaan päästiin myös enemmän korin alle. 1:38 minuuttia toista erää pelattu ja FoKoPo oli noussut jo kuuden pisteen päähän.

Tämän jälkeen sorruttiin kuitenkin taas siihen tuttuun perisyntiin, joka on nähty aiemmissakin peleissä. Kun eroa saatiin jo vähän kiinni, niin sitten yritettiin haukata jäljellä oleva pala liian nopealla aikataululla. Hyökkäyksessä nähtiin jälleen hätäisiä ratkaisuja ja yksityisyrittämistä, jonka vastustaja kuittasi toisessa päässä korilla. Ynni voitti toisen erän viimeiset kahdeksan minuuttia peräti 13 pisteellä ja näin ollen erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 19 pisteen johtoasemassa.

Kahdella viimeisellä jaksolla ei nähty enää todellista taistelua voitosta. FoKoPo yritti sekoittaa puolustusmuotoja kapean rosterin virhevaikeuksien vuoksi vaihtamalla välillä miespuolustusta paikkapuolustukseen, mutta tästäkään ei ollut juuri apua. Lopputulos pelin jälkeen 103-78.

Koripojilla on nyt viiden ottelun jälkeen saldona kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kausi alkoi hyvin kun kolmen pelin jälkeen kasassa oli molemmat nykyisistä voitoista, mutta nyt pari viimeisintä peliä ovat menneet pahasti penkin alle. Kahden viimeisen pelin saldot ovat 15 pisteen kotitappio JKS:lle ja 25 pisteen vierastappio Ynni. Joukkue on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista sekä flunssa-aallosta eikä alla ole paljoakaan viisi vastaan viisi -harjoituksia, mutta tämä ei silti saa olla selitys huonoille esityksille. Jokaisen täytyy parantaa kun taas ensi sunnuntaina jatketaan pelejä Kristika Turkua vastaan. FoKoPolla on mahdollisuus haastaa kenet tahansa kunhan pysytään omassa pelikonseptissa kummassakin kenttäpäädyssä.

Ynni: Vili Hautala 1/4/6/2r, Micah Dunhour 30/8/6/3t, Tomi Yrjänheikki 10/0/2, Kristofer Clement 2/5/2, Oskari Virolainen 17/5/4, Pyry Dementjeff 5/4, Semi Laine 13/4/6/2r, Jack Pasquini 25/11/3/2r

FoKoPo: Mupe Haji 2/3, Juwan Howard Jr. 10/6, John Merchant III 43/14/4/3r, Semi Saari 4/3/1, Antti Heinonen 0/0, Johan Kotavuo 2/0/2, Henri Kotavuo 7/5/5, Aku Haikonen 10/7/1/2r

Ottelun täydelliset tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?game_id=3840957&season_id=97969#mbt:2-400$t&0=1

Yleisömäärä: 268

FoKoPon seuraava divisioona A:n ottelu pelataan kotikentällä Feeniksissä ensi sunnuntaina 5.11. klo 17.00. Silloin vastassa sarjassa kolmantena oleva Kristika Turku.