Forssan Koripoikien pudotuspelitaival käynnistyy huomenna perjantaina välierien ensimmäisellä ottelulla Järvenpään Koripalloseuraa vastaan. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut FoKoPo ja kolmantena ollut JKS ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja otteluiden voitot on merkitty numeroin 3-1 FoKoPolle. Viimeisin joukkueiden kohtaaminen päättyi vajaa kuukausi sitten Feeniksissä lukemin 96-90 forssalaisille.

Välierävastustaja JKS:n kokoonpano kuuluu kenties divisioona A:n laajimpiin. Joukkueessa pelaa ainakin kymmenen enemmän tai vähemmän divisioonatason pelaajaa, joten järvenpääläisten päävalmentaja Jarkko Lanulla on melko positiivinen ongelma, kun hän päättää ketkä miehet pelaavat missäkin ottelussa ja kuinka paljon. JKS:n eniten runkosarjassa pelannut pelaaja oli kokenut 41-vuotias HL Coleman (16,0p/9,2l) 33:23 minuutin ottelukohtaisella minuuttikeskiarvollaan. Hänen jälkeensä JKS:n nykyisestä kokoonpanosta kahdeksan pelaajaa on pelannut viidentoista ja kahdenkymmenenkuuden peliminuutin väliin, joten järvenpääläisten tavaramerkiksi on tosiaan muodostunut laaja pelaajamateriaali ja leveä rotaatio.

FoKoPon välieräsarjan onnistumisen kannalta avainasemaan nousee vastustajan kolmen pisteen heittouhan eliminointi sekä hyökkäyspäässä pallon liikuttaminen. Vaarallisena heittojoukkueena tunnettu JKS on paukuttanut tällä kaudella eniten kolmen pisteen heittoyrityksiä, peräti 30,50 ottelua kohden onnistuen niissä 31% tarkkuudella, joten Koripoikien pitää olla alituiseen varuillaan ja haastaa puolustuksessa oikeiden pelaajien heitot. Vastustajalta löytyy kovia kolmostykkejä, kuten Jesse Mäntylä (3p 40%), Coleman (36,8%), Juuso Kauppinen (32,6%), Henri Kantonen (31,5%) sekä Leo Tarjanne (29,5%), joten yhtään helppoa heittoa ei näille pelaajille saa antaa. Puolustuksessaan JKS varmasti keskittyy erityisesti FoKoPon Nelsonin painostamiseen ja auttaa paljon muista pelaajista, joten FoKoPon kannalta on oleellista löytää vapaana olevat pelaajat ja liikuttaa palloa mahdollisimman hyvin mahdollisimman hyvän ja vapaan heiton saavuttamiseksi.

FoKoPon joukkueen terveystilanne pudotuspeliavauksen alla on kohtalainen. Henri Niemistö on ainakin perjantain ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta muuten muu joukkue on terveenä.

Otteluohjelma:

1. välierä FoKoPo-JKS pe 25.3. klo 17:00
2. välierä JKS-FoKoPo su 27.3. klo 17:00
3. välierä FoKoPo-JKS ke 30.3. klo 18:30
4. välierä JKS-FoKoPo la 2.4. klo 17:00 (tarvittaessa)
5. välierä FoKoPo-JKS ke 6.4. klo 18:30 (tarvittaessa)

Perjantaina on siis ensimmäinen mahdollisuus nähdä muutaman vuoden tauon jälkeen miesten pudotuspelikoripalloa Feeniksissä! Tule kannustamaan FoKoPoa matkalla divisioonan voittoon! Tervetuloa!