Forssan Koripojat on tehnyt pelaajasopimuksen 194-cm amerikkalaistakamies Shamarr Bowdenin kanssa. Molemmilla takamiehen paikoilla viihtyvä 27-vuotias Bowden on pelannut ammattilaisuransa aikana mm. Tsekeissä, Kyproksella sekä Slovakiassa. Kaudella 2014-2015 Bowden pelasi Kyproksen pääsarjaa Omonia Nicosian joukkueessa tilastoiden 10 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 12,7 pistettä, 2,9 levypalloa ja 3,1 syöttöä.

Seuraavalle kaudelle Bowden siirtyi Slovakiaan, jossa hän pelasi maan pääsarjaa kahdessa eri joukkueessa, mutta palasi tammikuussa Yhdysvaltoihin henkilökohtaisista syistä johtuen.

Koripoikien päävalmentaja Jouni Grönroos on tyytyväinen joukkueen uusimpaan pelaajahankintaan.

– Shamarr on kokenut pelaaja, joka aloittaa jo neljännen ammattilaiskautensa Euroopan kentillä. Hän tuntee eurooppalaisen tavan pelata ja auttaa meitä monella tapaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Shamarr pystyy pelaamaan luontevasti molempia takamiehen paikkoja, heittää hyvin ja tuo kokonsa puolesta monenlaisia eri vaihtoehtoja puolustukseemme, Grönroos kertoo.

FoKoPolla on kasassa nyt yhteensä kahdeksan pelaajasopimusta. Ensi keskiviikkona seura julkaisee yhden uuden suomalaispelaajan sopimuksen. Tämän lisäksi joukkueeseen haetaan vielä ainakin yhtä kotimaista ja yhtä ulkomaalaista pelaajaa.